Harmónia Monoszlón

Bizonyára Ön is törekszik arra, hogy harmóniát teremtsen az életében, ahogy mindannyian. Álmodozott már róla, hogy pár napra maga mögött hagyja a zajos hétköznapokat és elvonul egy olyan helyre, ahol csakis saját magával foglalkozhat? 

Ha eddig még nem tette, lassítson egy percre és képzelje magát egy varázslatos vidéken: ameddig ellát szőlőlugasok és puha zöld dombok olvadnak egymásba teljes egyetértésben. Tapintani lehet a csendet, és teleszívja tüdejét tiszta, friss, éltető levegővel. Ugye, mennyivel jobb érzés? Pedig ez még csak a képzelt csoda.


Ha készen áll egy közös „utazásra” a testi-lelki-szellemi harmónia megtapasztalásához, tartson velünk Monoszlóra, ahonnan megújulva, energiával telve térhet vissza mindennapjaihoz.

A programokra az alábbi dátumokon kerül sor csütörtök déltől vasárnap délig:
  • 2013. szeptember 19-20-21-22. 
  • 2013. október 3-4-5-6. 
  • 2013. október 10-11-12-13. 
A részletes leírást és időbeosztást itt találja.
További információk a helyszínről: www.liszkay.com

A program költsége teljes ellátással, ötcsillagos kúrián, elegáns szobákban, SPA szolgáltatással 100 000 Ft/fő/nap/szoba, 2 fő esetében ugyanez összesen 140 000 Ft /2 fő/nap/szoba.

Várjuk szíves jelentkezését Monostori Dóránál a következő elérhetőségek bármelyikén: harmoniamonoszlon@gmail.com , 06 20 266 7756.

 Táplálja elméjét, testét és lelkét, gyógyítsa meg az életét! Az Öné. Ahogy a döntés is.

Fiatal vállalkozók pályázhatnak az Év Példaképe díjra

Országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot indított a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan fiatal vállalkozók vehetnek részt, akik vállalkozásukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak. 
A Példakép Pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett, legalább 2 éve működő, köztartozás-mentes vállalkozást vezető fiatalok vehetnek részt, akik még nem érték el a 40 éves életkort. A pályázók a gazdaság bármely szektorából jelentkezhetnek.

A pályázók közül tíztagú szakmai zsűri választja ki azt az ötven fiatal vállalkozót, akik a szeptember végén megjelenő, országos terjesztésű „Példaképek – 50 fiatal magyar vállalkozó” című kiadványba bekerülnek. Az alapítvány a kiadvány megjelenésével egy időben online közönségszavazást indít. Az Év Példaképe díjat annak a fiatal vállalkozónak ítéljük oda, aki az 50 bemutatott vállalkozó közül a legtöbb szavazatot kapta. A díjátadóra november végén kerül sor.

A Példakép Alapítványt és az Év Példaképe díjat a vállalkozói sikerek elismerésének, valamint a hazai vállalkozói kedv fellendítésének szükségessége hívta életre. Az alapítvány programjainak fő támogatója a Tesco, kiemelt médiapartnere a Világgazdaság.

A Példakép Alapítványról és a Példakép Pályázatról bővebben a www.peldakep.hu oldalon tájékozódhatnak.

A Példakép Pályázatot a Multeam360 Kommunikációs Csoport is támogatja.

Rendezvények a Magyar Nemzeti Galériában

Kedvezőbb feltételekkel, megújult terekkel és új csapattal várják az érdeklődőket a régi, közkedvelt rendezvényhelyszínen.

A Magyar Nemzeti Galériában új időszámítás vette kezdetét az elmúlt évben, amikor egyesült a Szépművészeti Múzeummal, ahol az utóbbi években végbement pozitív változások mindenki számára ismertek. A Magyar Nemzeti Galériában e példáját követve szintén elindult egy friss, lendületes, sok változással járó folyamat, mely során a kiállítási program változatosságán, a kiállító- és rendezvényterek folyamatos megújításán túl, a rendezvényhelyszínként való működésben is jelentős változásokat tapasztalhatunk.

Az első és talán a legfontosabb lépésként eltörölték a rendezvényekhez szükséges alvállalkozók kizárólagosságát, így nem kell a szervezőknek a lelépési díjjal kalkulálni. Továbbá, a korábbi években magasan meghatározott bérleti díjat jelentősen csökkentették, igazodva a gazdasági környezethez és így a megrendelők lehetőségeihez. Szintén pozitív körülmény, hogy – amennyiben felmerül ilyen igény – a behajtás és parkolás ügyintézésében is segítséget kapunk és elmondható, hogy összességében - természetesen a múzeumi keretek között, a műtárgyvédelem szempontjait figyelembe véve - rugalmasabban kezelik a rendezvények szervezését a korábbi években megszokottaknál.

A Magyar Nemzeti Galéria belső helyszínei a magyar képzőművészet legkiemelkedőbb festményeivel és szobraival is különleges atmoszférát biztosítanak exkluzív esti rendezvények számára. A legkedveltebb helyszín a főépület 1. emeleti kupolatere május végétől felújítva áll majd készen a rendezvények fogadására. A jövőben tervezik a B épületben található Bálterem megújítását is, hogy ismét fogadni tudják ott is az eseményeket. A terem a teljes hosszában végigfutó, Budára néző kilátással rendelkező fedett teraszával rendkívüli helyszín.

Az idei évben számos időszaki kiállítással várja a Magyar Nemzeti Galéria a látogatókat. A tárlatokat egy-egy esti rendezvény programjába is be lehet illeszteni. A 2013. év várhatóan legnépszerűbb kiállítása a MONET, GAUGUIN, SZINYEI, RIPPL-RÓNAI - Impresszionista és posztimpresszionista mesterek a jeruzsálemi Israel Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből című tárlat lesz, mely június 28-október 13-ig tart nyitva a főépület földszinti kiállítóterében.


További időszaki kiállítások:
  • AZ ÚJ ÉVEZRED MAGYAR FOTÓMŰVÉSZETE (2000–2013) 2013. május 10. – augusztus 18.,  ’A’ Épület
  • Marc Chagall 2013. szeptember – 2014. január,  ’A’ épület
  • ROZSDA ENDRE (1913-1999), 2013. november 18. – 2014. március 2., ’C’ épület 3. emeleti kiállítótér
  • A NYOLCADIK TEMPLOM, Bálint Endre (1914 – 1986) életmű-kiállítása 2013. november 28. – 2014. március 13., ’C’ épület földszinti kiállítótér
A Magyar Nemzeti Galériában bérelhető rendezvényhelyszínekkel kapcsolatban érdeklődni lehet a következő elérhetőségeken:

Benyeda Katalin, Projekt menedzser- szponzoráció és rendezvények
Mobiltelefon: (+36) 20 439 7391
E-mail cím: katalin.benyeda@mng.hu

3 éves a Vital Hotel Nautis****

2010 márciusában nyitotta meg kapuit a Velencei-tó partján elhelyezkedő exkluzív szolgáltatásokat nyújtó hajó formájú Vital Hotel Nautis wellness-és konferencia szálloda. 81 nem dohányzó szoba és 4 luxus lakosztály áll a Vendégek rendelkezésére, melyhez számtalan sikeres rendezvény helyszínéül szolgáló, modern technikával felszerelt konferenciapark tartozik.

Új teremmel bővül a Vital Hotel Nautis konferencia parkja 
A szálloda konferencia termeinek tudatos kialakítása lehetővé teszi akár a kisebb létszámú tréningek akár az exkluzív autó bemutatók és azok sajtó tájékoztatójának megrendezését is. A szálloda színvonalának megtartása a folyamatos fejlődéssel és újítással valósul meg. Az eddigi tapasztalatokból és visszajelzésekből ihletet merítve, a terem-kapacitások legkedvezőbb kihasználtságának megtartása és a magas színvonal még magasabb szintre emelése a cél. Az idei évben tehát új teremmel bővítettük konferenciaparkunkat. A 240 nm-es Nautis termünket 1/3, 2/3 arányban szekcionáltuk, természetesen a legmodernebb konferencia technika megtartásával. A konferencia terem leválasztása mellett Bowling termünket is hangulatosabbá varázsoltuk, így ideális helyszínné vált az esti bulik, bor-és pálinka kóstolók megrendezéséhez.

Esküvő a fellegekben 
Igazi különlegesség, felejthetetlen élményt nyújt a házasság kötés naplementében, szállodánk kertjében. A nagy létszámú esküvők mellett exkluzív esküvői party is tartható a fellegekben, a 4. emeleti luxus lakosztályok különleges látványt nyújtó tópanorámás teraszán.

És ez még nem minden… 
A szálloda grill terasza egzotikus vitorláshangulatú árnyékolással bővül, ezzel is kellemesebbé téve az esti koktél party-k hangulatát. A grill terasz bővítése mellett több kültéri programmal is szélesebbé tesszük a csapatépítő programok választékát, gondolunk itt a hajós csapatépítő tréningek mellett bogrács és grillversenyek teljes körű lebonyolítására is.

 …egy hajónyi élmény a Velencei-tó partján, világszínvonalon

Bővebb információért klikk!

Ismét Down Világnap!

Most vasárnap (március 24-én) újra Down Világnap lesz a Vígszínházban, segítő kollégáink (akiknek ezúton is óriási köszönet közreműködésükért) alig várják a több száz mosolygó gyermeket és szüleiket! Gyertek el Ti is!
 
Bővebb információt itt találtok!

Átadásra kerültek az E.ON Advent karácsonyfái

Átadásra került a 24db E.ON Advent pályázat karácsonyfája a nyertes pályázóknak:
Gratulálunk valamennyi indulónak, és egy óriási köszönet az E.ON-nak a pályázat lehetőségéért.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Népszerű a terminálból nyílt rendezvényközpont

Egyre több foglalás érkezik a néhány hete újra nyitott 1. Terminál területére, amelyet szakmai partnerek bevonásával rendezvényközpontként üzemeltet tovább a Budapest Airport. A héten tartott nyílt napot követően sorra érkeznek a megkeresések, illetve a konkrét megrendelések is. Az érdeklődés nagysága érthető: közeleg az év vége, vagyis az az időszak, amikor hagyományosan a legtöbb vállalati rendezvényt tartják.
December végéig már biztosan több nagyszabású rendezvénynek, találkozónak ad helyet a reptéri rendezvényközponttá avanzsált reptéri terminál. Október 25-én a Terminal 1 Airport Event Center üzemeltetői nagyszabású nyílt napot tartott a rendezvény- és konferenciaszervező szakma számára. Az eseményen az 1. Terminál korábbi utasforgalmi tereit, helyiségeit (a tranzit váró kivételével) a legkülönfélébb igények szerint rendezték be, amelynek célja az volt, hogy bemutassák a szakmai közönség számára a terminál sokoldalú felhasználási lehetőségeit. A profi berendezésnek köszönhetően senki nem mondhatta volna meg, hogy valójában ez nem egy igazi rendezvény, csupán egy kiállítás: a legmagasabb szintű fény- és hangtechnika lett felsorakoztatva, a színpadról pedig szinte csak a fellépők hiányoztak.
A reptéri rendezvényközpont üzemeltetői az érkezési csarnokban közel négyszáz fős konferenciatermet alakítottak ki, míg az indulási oldalon egy bemutatótermet rendeztek be kényelmes kanapékkal. Ebbe a térbe még egy, a repülőtéri forgalmi előtereken dolgozó sárga-fekete kockás (ún. follow me) autót is kiállítottak. A központi csarnok lehetséges berendezésének egyik példájaként vacsoraasztalok álltak, valamint egy kisebb színpad is helyet kapott. A galériaszinten büféasztalos kávézók, valamint kényelmes pihenősarkok lettek kialakítva.
„Reméltük, hogy kedvező fogadtatása lesz az 1. Terminál újranyitásának, ez a nagyszámú érdeklődés azonban még minket is meglepett” – közölte Trencsén Andrea, a Budapest Airport légiközlekedési marketing és termékfejlesztési vezetője. Hozzátette: „a repülőtéri rendezvényközpont akár nyolcszáz fős találkozók számára is helyet adhat, ami érthetően felkelti a rendezvényszervezők figyelmét, hiszen Budapesten kevés ilyen lehetőség akad.”

Terminal 1 Airport Event Center a weben: www.terminal1.hu

Tegyük együtt fényesebbé az ünnepet! - Országos E.ON Adventi Pályázat közösségek számára

Az E.ON Advent Pályázaton kisközösségek nyerhetnek energiatakarékos LED izzókkal díszített karácsonyfát és adventi csomagokat településüknek. A legkiemelkedőbb pályázatot beküldő közösség települését pedig külön fődíjjal, egy adventi programmal jutalmazza a vállalat.
A pályázaton helyi közösségek, baráti társaságok mutathatják be kreatív módon hogyan készülődnek a karácsonyra, mit jelent számukra a szeretet ünnepe. Mindezzel nem csak maguk, hanem városuk, lakóhelyük számára is fényesebbé tehetik az adventet.
Ismét eltelt egy év, közelednek a karácsonyi ünnepek, egyre fontosabbá válnak az együtt töltött percek. Az adventi készülődés, a karácsonyt megelőző hetek mindenki számára a szeretetteljes, örömteli várakozás időszakát jelentik. A kisebb közösségek - legyen szó akár baráti összefogásról, a településen működő táncegyesületről, népdalkörről, szülői közösségről, iskolai csapatokról, művészeti csoportról - kreativitásukat bevetve most különleges módon emelhetik lakóhelyük ünnepi fényét.

„A helyi közösségek kiemelkedően értékes, meghatározó szereplői a településeknek. Őket szeretnénk megszólítani és aktivizálni, hogy ezúttal a legaktívabb, legkreatívabb csoportok lakóhelyük számára nyerhessenek. Szeretnénk felhívni a figyelmet az ünnep különleges jellegére, elősegítve egyúttal a különböző társaságok egymásra találását, valamint hozzájárulni a települések közös ünnepléséhez.” - mondta el a pályázattal kapcsolatban Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs vezetője.
Az adventi készülődés időszaka minden közösségben más és más, ezért is lesznek várhatóan izgalmasak a pályázati anyagok, amelyeket fotó vagy videó formájában várnak. Fődíjként az E.ON a legjobb 24 pályázó közösség lakóhelyének forgalmas pontján egy-egy energiatakarékos LED izzókkal feldíszített, kb. 5 méteres karácsonyfát állít majd fel december elején. A nyertesek adventi készülődéséhez további ajándékcsomagokkal járul hozzá az E.ON, a legkiemelkedőbb pályázatot beküldő közösség települését pedig külön fődíjjal jutalmazzák. A pályázatokat november 5-től november 19-ig lehet benyújtani a www.eonadvent.hu oldalon keresztül, ahol további információk is elérhetőek. A beküldött pályázatokat három kategóriában, településméret alapján díjazzák. Az eredmények november 26-tól várhatóak.