…egy hét múlva tél… - Fridge Fesztivál a Városligeti műjégpályán

18 000 ezer négyzetméteren, 3 óriás sátorral vár 60 000 fiatalt a Monster Energy Fridge Fesztivál, ahol idén is felépül a 34 méter magas, 250 tonna hóval borított extrém rámpa.



Az alpesi hangulat és a nyüzsgő hütték világa visszatér Budapestre. A hazánkban egyedülálló Monster Energy Fridge Fesztivál négy napra, november 10. és 13. között a téli extrémsportok paradicsomává változtatja Budapestet. Az egyedülálló grandiózus „mobilheggyel” készülő rendezvény helyszíne a tavalyitól eltérően a Városligeti Műjégpálya, amely a nemzetközi fesztivállal ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A sporton és zenén kívül persze hamisítatlan téli hangulat, forralt bor, pálinka, kiállítók és gyerekprogramok is várnak minden kicsit és nagyot.

A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató, amely 34 méternyire magasodik a Városliget fölé. A tíz emelet magas, 120 méter hosszú és 10-16 méter széles rámpa a legnagyobb mobil építmény a magyar fesztiválok történetében, amelyet több száz tonna hóval borítanak be. A 250-300 tonna havat egy holland cég gyártja.


Az idei fesztivál azonban nem csak az önfeledt szórakozásról szól. Idén a Fridge kísérletet tesz egy széles társadalmi kört érintő és egyre fokozódó probléma, a szegénység felkarolására. Ennek keretében az ország egyik legszegényebb települése, Vilmány számára gyűjt tartós élelmiszert és meleg ruházatot a fesztiválra jegyet vásárlók, illetve kilátogatók körében. Az 1500 lelket számoló Vilmányban az utóbbi időszakban a gáztartozás rendezése okozott problémát, a meleg étel biztosítása pedig napról napra nehezebb feladat, így 290 gyermek nem kap megfelelő ellátást. Az adománygyűjtés a fesztivál idejéig a nyugati téri jegyértékesítő központban, a fesztivál ideje alatt pedig a helyszínen történik. A szervezők minden felajánlást szívesen fogadnak. (forrás: www.fridge.hu)

Részletekért keresse kollégáinkat!