Budapesti Tavaszi Fesztivál – a tavasz most kezdődik!

Elindult a jegyértékesítés a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeire! 2012-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál március 16–26. között kerül megrendezésre.



A fellépők között jövő tavasszal is lesznek nemzetközi sztárok: vendégünk lesz többek között a hegedűvirtuóz Maxim Vengerov, a világhírű Mihail Pletnyov és az Orosz Nemzeti Zenekar, az I Musici di Roma zenészei pedig Vivaldi-concertókkal látogatnak hazánkba. A fesztivál nyitókoncertjén a 120 éve született, itthon méltatlanul elhallgatott Lajtha László emléke előtt tisztelgünk. A nagyszabású előadáson a Hortobágy című szvit csendül fel, az egyes tételek és a vetített filmrészletek az eredeti film szellemében kapcsolódnak össze.
Új koreográfiával készül Bartók születésnapjára a Szegedi Kortárs Balett a Nemzeti Filharmonikusokkal, először látogat Magyarországra Israel Galván korunk egyik legjelentősebb kortárs flamenco táncosa és koreográfusa, a jazz szerelmesei pedig Gary Burton és Chick Corea koncertjének örülhetnek. Jövőre is folytatódik a Nemzeti Színház és a fesztivál közös rendezvénye, a Nemzetközi Színházi Fesztivál. A fesztivál utolsó hétvégéjén „Énekel a város” címmel beénekeljük Budapestet. A köztereken, utcákon, középületekben és a legváratlanabb helyeken felbukkanó kórusok fakadnak majd dalra, részvételre buzdítva a járókelőket is. A nap végén speciális térformációban elrendezett szabadtéri koncertet rendezünk, mely zenével formálja át a Felvonási teret.

A fesztivál zárásaként, március 26-án egy nagyszabású koncerttel lepjük meg a közönséget. A magyar világsztár hegedűművészt, Baráti Kristófot az egyik legjobb angol zenekar, a Royal Philharmonic Orchestra kíséri, az összhangért Charles Dutoit felel majd.

A jegyértékesítés elkezdődött, részletes információ és jegyvásárlás a Fesztiválközpont Közönségszolgálatán és 2011. december 30-ig a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron.

A tavasz karácsonykor kezdődik! Vásároljon jegyet ajándékba a Vörösmarty téri vásáron! A fesztivál jegyértékesítő pavilonját keresse a játszóház mellett.