rendezvénytrend-előrejelzés – 2012 - USA

Közösségi oldalak, QR kódok, tábla gépek és hibrid rendezvények 2011-ben! De mit hoz 2012 a rendezvénypiacnak? Kitekintés az Egyesült Államok piacára, hogy még izgalmasabb és egyedibb eseményeket szülessenek 2012-ben…




Négy előrejelzés az amerikai piacról:
1. Megnő az RFID és a közösségi oldalakon megosztott információk használata…
Az okostelefonok, képmegosztó és más közösségi oldalak már nem számítanak újdonságnak. Nézzük mit hoz 2012!
2012 automatikus közösségi megosztásra ad majd lehetőséget az RFID-nek köszönhetően. Ibizán, és az Egyesült államokban már elérhetőek azok a szolgáltatások, amellyel a hotel automatikusan meg tudja osztani a vendégek képeit és az aktuális programokat a Facbebook-on, amelyhez még a telefon sem feltétlenül szükséges. (nem elhanyagolható szempont, ha éppen a medencénél lógatjuk a lábunkat!)
Mi is az az RFID? RFID (Radio Frequency IDentification) automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével. Az RFID címke egy apró tárgy, amely rögzíthető, vagy beépíthető az azonosítani kívánt objektumba. Az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is.

2. Új video marketinges lehetőségek növekedése
A videók ereje továbbra is nagybetűs hírként jelenik meg mindenhol. Egy amerikai kutatás szerint a 2011. augusztusában közel 200 millió felhasználó nézett online videókat. Ebben a hónapban átlagosan 18 órányi videót néztek fejenként az emberek és az Egyesült Államok internetes közönségéből közel 6.9 billióan csatlakoztak valamilyen videó megosztó oldalhoz.
Ugyan már 2011-ben is alkalmazták ezeket a technikákat a rendezvény szervezők a jövő év még több lehetőség hoz, úgy mint „vlog”-ok, vásárlói elégedettségek és termékbemutató, vagy szakértői interjú oldalak létrehozásával.
3. Mobilitás új lehetőségei
A világon több mint 5 billió (igen, billió) ember mobil felhasználó, ami azt jelenti, hogy a a föld lakosainak több mint három negyede „mobil”! A mobil alkalmazások letöltésének száma 2015-re elérheti a 98 billiót!
Tehát 2012. még több lehetőséget hoz, hogy azokat is elérjék az eseményszervezők, akik út közben vannak!

4. CSR események száma továbbra is növekedik
Az utóbbi években a cégek egyre inkább szerveznek olyan eseményeket, amely valamilyen szociális, vagy jótékonysági céllal kerül megrendezésre, ez 2010-ben sem változik.
Ezek az események PR és hírértékkel bírnak és mind emellett a résztvevők is úgy érzik, hogy valami fontos részesei!
Tehát az Egyesült Államok rendezvény résztvevői sem riadnak vissza egy kis játszótér építéstől, vagy osztályterem kifestéstől.