Eredeti esemény: The best or nothing – EUBEA díjazott

Folytatjuk a szemezgetést az Európa legjobb rendezvényei közül, akik tavaly díjat nyertek! Ez a szokatlan rendezvény a Daimler AG-nek készült a „Legjobbat, vagy semmit” alapelv megerősítésére és megismertetésére!


Ügynökség: Jung von Matt/relations GmbH
Ügyfél: Daimler AG
Költségvetés: € 50.000 alatt
Kategória: Eredeti/szokatlan rendezvény
Cél: A 125 éves alapelv modern megközelítése kivételes és szokatlan irányból
Helyszín: Európa útjai Berlin és Barcelona között

Fókuszban, azaz a rendezvény célja:
Párbeszédbe elegyedni a jelenlegi és leendő Mercedes-Benz tulajdonosokkal. Megtudni, hogy mit jelent számukra a „Legjobbat, vagy semmit” alapelv. A kérdés: mi rejtőzik emögött, és mit jelent az utakon járó autósoknak?

Kreatív ötlet
A „Legjobbat, vagy semmit” állítás nagyon speciális és sokatmondó, így a kommunikációnak is különlegesnek kellett lenni! Az ötlet egy olyan „kísérlet” végrehajtása, ami a legjobban és legkövetkezetesebben mutatja be a szlogent. A „Tramp a Benz”, vagy „Ints le egy Mercedes-t” egy stoppos túra, ahol a német Stefan Gbureck, fotós és előadóművész kizárólag Mercedesekkel teszi meg az európai túrát. Az úti cél ismeretlen, a cél azonban egyértelmű: az utat a „legjobbal, vagy semmivel” hivatott megtenni! Azaz Mercedes-el! A Mercedes tulajok társadalma nem okozott csalódást. Online fórumon bátorították az utazót, hogy ne adja fel és az utakon is megtalálta a legbarátságosabb, legörültebb, leginkább tipikus és a legkevésbé sem tipikus Mercedes tulajdonosokat!
A 17 napos túra képeit és történeteit a fotós blogján osztotta meg. Később ez a vállalkozó kedvű fotós és művész számos rendezvényen vett részt és az album képekkel és történetekkel illusztrálva is kiadásra került!

Eredmény:
Stefan utazását több ezer olvasó követte, majd a kiállítás és a kiadott könyv még szélesebb körben tette ismertté a Mercedes-Benz 125 éves alapelvét! .A kommunikáció 0-ról 42%-ra növelte az márka szlogenjének ismertségét!

http://www.besteventawards.com/beacom/contents/popvideo.aspx?l=en&id=2011246


Részletekért keresse kollégáinkat!