Itt az idő újra kimozdulni! Falusi gasztro túrák Szlovéniában


Ha már kipipáltunk minden desztinációt Magyarországon, vagy más nemzetek kultúrájára is kíváncsiak vagyunk, nem érdemes nagyon messzire menni. Szlovénia számos lehetőséget nyújt: kulináris barangolások, szalmakazalalvás...


Vidéken lassan telik az idő, ennek hála fantasztikus tradicionális élményekkel gazdagodhatunk a meseszép zöld tájakon! A családi gazdaságok nagyszerű vendéglátók, saját készítésű ízletes ételekkel és italokkal várják vendégeiket. Szlovénia gasztronómiájában keveredik a mediterrán, az alpesi, a pannon és egy csipet balkáni ízvilág, amelyen felül természetesen saját tradicionális konyhával is rendelkezik. A 24 gasztronómiai és kulináris régió számunkra azt jelenti, hogy néhány km-t haladva utunkon, új és merőben más konyhával találkozhatunk. Aki idelátogat, barátságos környezetben, kedves és nyitott emberekkel találkozhat és több, mint 400 falusi szálláshely és parasztgazdaság közül választhat; rázza le magáról hát a városi terheket, legyen újra önmaga!
A falun való nyaralás semmihez sem hasonlítható lehetőség arra, hogy megismerjük a szlovén vidék gazdag kulturális örökségét: jól karbantartott építészeti emlékekkel és kézműiparral találkozhatunk itt. Részt vehetünk a falusi munkálatokban, átélhetjük a parasztgazdaságok napi ritmusát, a család örömét, amikor a napi mezőgazdasági munkák végére érnek, hagyományos disznóvágást és a betakarítás idejét.
forrás: mozgásvilág.hu