Footgolf - frissítse fel a családi és sportnap játékait

Újra itt a szabadtéri programok időszaka! Ha kezd unalmassá válni a focimeccs, csocsóbajnokság, és valami új játékba vonná be csapatát, lőjön lyukra focilabdával…

A FootGolf játék a labdarúgás és a klasszikus golf szabályait egyesíti olyan módon, hogy egy golfpálya szakaszait nem ütőkkel és golflabdával, hanem focilabdával kell megjátszani.
A FootGolf attól válik kiváltképp érdekessé és izgalmassá, hogy ötvözi a hagyományosan rendkívül küzdelmes, erőt, dinamizmust és kreativitást igénylő labdarúgást az ezen erősségek nagy részére ugyancsak építő, de mindemellett precizitást, higgadtságot megkívánó és exkluzív golffal!

A FootGolfot leírni nehéz, egyszerűen ki kell próbálni!

A játék célja, hogy az elütőhelyről (Tee) minél kevesebb rúgással juttassuk el a labdát a pálya végén levő lyukba (Hole). A Footgolfot rendszerint 9 lyukra játsszák, tehát a játék során 9 pályát kell teljesíteni egymás után.
A játék folyamán elért végeredményt az egyes pályákon teljesített rúgásszám összege adja meg.
A 9 hole bevételéhez több mint 3 kilométeres távolságon kell minél kevesebb rúgással célba juttatni a labdát. Ez pedig egy igazi kihívás, melyet a pályát (fairway) körülvevő, hosszabb füvű területek (rough), erdősávok, terepegyenlőtlenségek, és homokakadályok (bunker) még izgalmasabbá tesznek!
Honnan jön a FootGolf?

Három évvel ezelőtt, Hollandiából indult el a Footgolf, mely a labdarúgás és a klasszikus golf szabályait ötvözi. Mára Hollandia mellett Argentínában és az Egyesült Államokban is komoly bázisa van a sportágnak, mely 2010. óta hazánkban is bontogatja szárnyait.
Ha csapata is barátságban van a focilabdával, akkor próbálja ki bátran ezt az új és izgalmas sportágat, melyhez a klasszikus golffal ellentétben nincs szükség különösebb felkészültségre, csak higgadtságra, stratégiai érzékre és ügyességre!

Hol elérhető Footgolf pálya? Kérdezze kollégáinkat és segítünk!