Fesztivál szezon Angliában is…

Bátraké a szerencse? Fesztivál, ahol kitiltják a pénzt és nem a fesztiválkártyáért cserébe…
Egy új háromnapos „kísérleti” fesztivál keretében az angol szervezők új szabályt – nagyon bátor szabályt – vezetnek be. Megkérték a résztvevőket, hogy ne hozzanak pénzt a fesztiválra, csak saját „ellátmányt”!
A „Road to Nowhere” (Út a semmibe) Fesztiválra 500 résztvevőt várnak augusztus 3  és 5 között Somersetben.
Valutát, pénzt, bankkártyát, azaz semmilyen fizető eszközt nem lehet használni a helyszínen. A résztvevőknek saját ellátmányt, ételt, italt kell hozni a háromnapos rendezvényre, mert a helyszínen nem árulnak ételt, vagy italt. Sőt a vendégek megépíthetik saját házaikat is a kempingen belül.
A fesztivál honlapja bátorítja a vendégeket a kreatív együttműködésre. Egész pontosan így írja le a program és a szervezők álláspontját: „A Road To Nowhere kurátor és nem diktátor. A célunk, hogy összeolvasszuk és megnyújtsuk a kreatív határokat eközben az egyedi élmény közben.”
A szervezők egyike ezt nyilatkozta az angol Event Magazin-nak: „ A döntés, hogy ne legyen hagyományos fizető eszköz a helyszínen, elég nehéz, viszont ezzel szeretnénk bátorítani az osztozást és leginkább a hierarchia eltörlését, amely más fesztiválokon létezik. Valami olyat szeretnénk alkotni, ami még nem létezik.”
A szervezők bevontak fesztivál szervezőket, művészeket, rendezvényszervezőket és divattervezőket. Elmondásuk alapján: „Először csak egy ötlet volt barátok között és lassan kinőtte magát. Mostanra egy 40 fős csoport és már nem egy dologról és egy emberről szól az egész!”
Az ötlet részben onnan indult, hogy 2012-es Glastonbury Fesztivál elmarad, persze a szervezők nem akarnak hasonlítani a Glastonbury-hez.
A fesztiválon kültéri és beltéri színpadokon zenekarok, DJ-k fognak játszani. Lesz „Elvarázsolt Erdő”, remekművek a Londoni Spirituális Főiskolától, bicikli-hajtású mozi, turkáló, és graffity workshop.
A résztvevőket arra ösztönzik, hogy a közösségi oldalak segítségével minél többen érkezzenek egy autóval és a fesztivál végén minden vigyenek haza magukkal. 

forrás: http://www.roadtonowhere.org
Részletekért keresse kollégáinkat!