Soha nem látott méretek és mennyiségek a 2012-es Olimpiai megnyitón

Danny Boyle megnyitóját nemcsak az ő tehetsége fémjelezte, hanem a 21.század technikai megoldásai is, azaz 70 500 darab kijelző.
 
Az angol Crystal CG 70 500 darab kijelzőt használt Danny Boyle megnyitóján, hogy ezzel egy hatalmas digitális vetítővászonná változtassa magát a nézőteret is.
A pixel tablet-ek a székekhez voltak rögzítve a stadionban és több mint 70 percnyi animációval kápráztatták el a nézőket kiegészítve ezzel a színpadi jeleneteket.
A tableteket a Tait Tecnologies tervezte, akik a közelmúltban kötöttek megállapodást a Crystal CG-vel.
Minden tablet egy 9 pixeles négyzetbe volt rendezve , amely végül egy 634 500 pixeles felületet képezett a nézőtéren.
Ez volt az első alkalom, hogy a tabletek ilyen hatalmas méretű kivetítőként szolgáltak egy rendezvényen, speciális animációval, amellyel az egész stadion egy nagy kivetítővé vált.
Will Case a Crystal CG kreatív igazgatója, elmondta, hogy „Be akartuk vonni a közönséget a produkcióba. Azáltal, hogy nem voltuk bekorlátozva az óriás kivetítőkkel megkaptuk a lehetőséget és a kihívást, hogy a színpad és a nézőtér eggyé váljon. Ami sikerült is."
Majd hozzátette: "Szemtanúi lehetünk a tradicionális videó kivetítő halálának – amely át fogja alakítani a rendezvények jövőbeli megjelenését és megjelenítési formáit. Sokkal mélyebb élményekben lehet majd részük a vendégeknek."
A projektet 14 hét alatt készítették el, 50 fős gárdával. Az első próbát július 10-én tartották az Olimpiai Stadionban.
A Crystal CG a hivatalos digitális szolgáltatója a 2012-es Olimpiának és a 2008-as Beijing Olimpia grafikai tervezéséhez is hozzájárult. 

forrás: www.eventmagazine.co.uk

Részletekért keresse kollégáinkat!