Kísérleti konferencia „reklámtudósoknak”

Alkalmazott vagy kísérleti korszakát éli a promóciós piac? – erre a kérdésre keresi a választ Új periódus, új rendszer? címmel a BTL Labor marketingszakmai konferencia.


Napjainkban még a korábbinál is nehezebb a promóciós piacot rendszerezni. Hiszen a technológiai innovációk, valamint az online csatorna és a közösségi média fejlődése nem csak a fogyasztói attitűdöt változtatták meg, hanem új utakat és keresztkapcsolatokat is nyitottak a marketingkommunikáció különböző szegmensei között.


„Mindenki, aki a reklám világában dolgozik – akár a márkatulajdonosok, akár az ügynökségek, vagy szakcégek oldaláról – olyan ma, mint egy tudós: folyamatosan kutatja az új lehetőségeket és kísérletezik a kommunikációs összetevők megfelelő kombinációjának meghatározásával. Nagy kérdés, hogy a korábban bevált recepteket végleg el kell felejteni, vagy a klasszikus promóciós piac átrendeződése közben is maradnak olyan termékek és célcsoportok, amelyekhez a hagyományos úton érdemes közelíteni” – vetette fel Várnai Szabolcs, a BTL.hu marketingkommunikációs hírportál alapítója.
Többek között erre keresi a választ a BTL Labor: Új periódus, új rendszer? elnevezésű szakmai konferencia, amelyet a már tíz éves szakmai múltra visszatekintő online médium szervez 2011. november 15-én, Budapesten.

A Millenáris Nagycsarnokában megtartott kísérleti konferencia előadásai során elsősorban gyakorlatias megközelítéssel foglalkoznak azzal, hogy miként változtak meg a fogyasztói csoportok, és ezáltal hogyan reagálnak a korábbi és az új típusú promóciós aktivitásokra. Hazai és külföldi esettanulmányokon keresztül mutatják be azt, hogy miként – milyen célcsoportnál és volumennél – lehet létjogosultsága a már megszokott mechanizmusoknak. Ugyanakkor mely esetekben, mely kategóriákat tekintve nélkülözhetetlen az új csatornák bevetése az aktivitások területén is, legyen szó akár értékesítés-támogatásról, akár márkaépítésről vagy élménymarketingről. Szó lesz egyúttal az eladáshelyi marketingtrendekről, valamint a kereskedői loyalty rendszerekről is – a kapcsolati marketing tükrében.

„A ’nagy kísérlet’ során foglalkozunk olyan technikai innovációk promóciós alkalmazhatóságával is, mint amilyen például a mobil applikációk, a QR kódok területe, vagy az Augmented Reality. Vizsgálják – ugyancsak a digitalizációt szem előtt tartva – a médiavásárlási szokások átalakulását is. Érdekes megnézni például, hogy miként kapcsolódhatnak ma a márkák a televíziós, rádiós tartalmakhoz, s hogyan lehet mindezt egy más típusú reklámeszközön – például eladáshelyi vagy köztéri aktivitásban, roadshow-ban – megjeleníteni” – tette hozzá a szakember. További információ a konferencia honlapján:www.btllabor.hu

Részletekért keresse kollégáinkat!