Amitől egyedi egy műsor - avagy „megédesített” kortárs művészet - Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Rendhagyó helyszíneken, és produkciókkal tiszteleg a kortárs művészetek előtt a Café Budapest. Összehozza a generációkat, ötvözi a hagyományokat és a friss ötleteket! Kikapcsolódás, kultúra vagy akár ügyfél rendezvény?


A Budapesti Őszi Fesztivál október 7. és 16. között megújult arculattal és névvel vág neki az idei évnek. A Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szimbóluma a kockacukor lett, amely utal arra, hogy a produkciókat kihozzák a megszokott színházi körülmények közül, budapesti kávézókba és romkocsmákba.

A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján és a műsorokat végigböngészve pedig a kortárs zenék, táncok és darabok egy könnyen emészthető, „megédesített” formáját hozzák el a közönségnek nyitva ezzel egy szélesebb nézőközönség felé.

Vitézy Zsófia ügyvezető a következőképp ismertette a fesztivált: „A 20 éves jubileumára a fesztivál minden tekintetben megújul. A Fesztiválközpont vezetése szemléletváltással, új névvel és új arculattal jelentkezik. A név- és arculatváltás tükrözi azt a törekvést, hogy a fesztivál szervezői bevonják és megnyissák Budapest egyik erősségének számító, az egyre színvonalasabbá váló kávéházi és kult-kocsmai teret a művészeti programok számára, megmutatva ezzel a főváros közösségi életének különleges és egyedi hangulatát.”

Horváth Csaba, művészeti vezető elmondása alapján a kortárs jazz és tánc kerül a középpontba. A produkciók között szerepel a Liszt-díjas Dresch Mihály Fuhun lemezbemutató koncertje, amely nem csak a zenészek miatt különleges, hanem a Dresch Mihály által kifejlesztett és készített fuhun hangszer miatt is.

Vagy a Jövőtánc, amely kihozza a hazai kortárs táncot a színházból és kávézókban, testközelben lehetnek szemtanúi a résztvevők a magyar táncosok, zenészek és művészek tehetségének.
Itt még nincs vége a rendhagyó produkcióknak: a Megnevezhetetlen című előadás Nagy József rendezésében gyertyafénynél, a nézőtérre is kinyúló díszlettel mutatja meg két személy közötti intim teret a tánc nyelvén.

A felsorolást hosszasan lehetne folytatni, hiszen még nem beszéltünk a színdarabról (A vadon szava), amelyben 7 kutya is szerepel, vagy a Sétálj a Nagyival! program, amely a generációk közötti szakadékot átívelve Budapest régi és új mulatóit, romkocsmáit mutatja be a két korosztály képviselőinek…

Látogasson el egy programra ügyfeleivel, vagy akár építsen be rendezvénye műsorába a számos produkció közül egyet! (forrás:www.cafebudapestfest.hu)

Részletekért keresse kollégáinkat!