Bor és humor

Az ételek és a borok már beváltak számos rendezvényen. De lehet, hogy ennyi már nem elég! Fűszerezzük a rendezvény biztos befutóit egy kis humorral! Borkóstoló és stand-up comedy egy menüsorban? Próba, szerencse! A tematikus estek egymást érik, de lassan kezd elmúlni az újdonság! Két jó dolog ötvözése ugyan rejt magában némi veszélyt, azért érdemes megpróbálni! Ezt a fúziót, azonban már letesztelték a „Domus Vinorum lányai”, és bátran kijelenthető, hogy működik, működött! A vezetett borkóstoló, valamint a stand-up comedy műfajának ötvözése nélkülöz mindennemű disszonanciát. Bármely rendezvény üde színfoltja lehet, legyen szó csapatépítésről, konferenciáról, vagy ügyféleseményről.

Az ötboros kóstolósorhoz – a teljesség igénye nélkül – házi tepertőt, körözöttet, padlizsánkrémet, friss péksüteményeket, valamint különböző sonkákat és sajtokat, no meg Szente Veres Adrienn műsorát kínálták. A borokat egy sommelier hölgy, lendületesen és széles mosolyok közepette az asztalok között szlalomozva mutatta be, kitérve az egyes talajtani és mikroklimatikus tényezőkre, a szőlészeti és borászati eljárásokra, valamint az adott borhoz, vagy borászhoz kapcsolódó anekdotákra.

Ebbe kapcsolódik be Szente Veres Adrienn a maga intellektuális humorával. Tulajdonképpen a borkóstoló stand-up-osítása is Adrienn fejéből pattant ki, aki a Dumaszínház, a Rádiókabaré, a Comedy Central női stand-up comedy előadója, valamint az Anyacsavar szerzője. Amolyan „Woody Allan-es” stílusa van, ami egy kevés szarkazmussal és sok öniróniával vegyül. (Forrás: http://boraszportal.hu)